Kolay ve Pratik Ütü Yapmanın Püf Noktaları

Kolay ve Pratik Ütü Yapmanın Püf Noktaları

Ütü yapmak, bazılarımıza zor ve zahmetli bir işmiş gibi görünebilir, fakat kolay ve pratik ütü yapmanın da bazı püf noktaları bulunuyor. Özellikle ütü modellerinin de teknoloji ile paralel olarak üst düzey performans ile donatıldığını düşünürsek, üzerine bir de bu pratik bilgileri de eklediğinizde, ütü yapmak sizin için de çok sıradan ve belki de zevkli bir hale gelebilecek. Ayrıca ütü yapabilen erkekleri de, kadınlar olarak pek tabii ki destekliyor, ayakta alkışlıyoruz. Sonuçta hayatın ortak olduğunu düşünürsek, erkeklerin de böyle şeyler yapabilmesi takdire şayan bir durum.Kömürlü yani elektriksiz ütü yapılan zamanlardan, dijital ütü zamanlarına kadar çok şey değişti ve kolaylaştı; biz daha da kolay bir hale getirelim.Konuyu dağıtmadan kolay ve pratik ütü yapmanın püf noktalarına gelelim.

  • Eğer ütü masanıza, ütü yapmaya başlamadan önce alüminyum folyo serer ve ütü yapacağınız alanı folyo ile kaplarsanız, ütü yaparken folyo da ısınacağından, zamandan tasarruf edip, arkalı önlü ütüleme işlemini pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • Özellikle ütünüzü seviyorsanız, kireçten ve deforme olmaktan uzak tutun, yani bakımını yapın; örneğin içine musluk suyu koyduğunuz bir ütü zamanla kireçlenebilir, çünkü musluk suyu fazlaca kireç içeriyor, siz içme suyu kullanın.
  • Ütünüzün yanı sıra kıyafetlerinizi de seviyorsanız, bu kıyafetlere uygun olacak ısıda ütüleme yapmalısınız. Bilhassa hassas kumaşlara sahip kıyafetlerinize özen göstermelisiniz, yoksa ütüye yapışmış ya da delinmiş,  yanmış bir halde bulabilirsiniz.

    Bu tür kıyafetlerde ısı ayarının düşük olduğuna dikkat edin ya da orta ısıda kıyafet üzerine tülbent gibi bir kumaş koyarak kumaş üzerinden ütüleme yapın.

  • Ütü parlaması gibi durumlar özellikle kumaş pantolon gibi giysilerde ortaya çıkabilir.Bunun için bu tarz kıyafetlerinizi tersinden ütülemeyi ihmal etmeyin.
  • Büyük kumaşları ütülerken bir sandalyeden faydalanıp, ütülenen kısımları düzgünce sandalye üzerine bırakın, böylelikle kırışmazlar.
  • Ütü yapmanın hareketi, ileri geridir.Sağa sola yapacağınız hareketler kumaşa daha çok zarar verir.
  • Kirli kıyafeti ütülemek, lekelerini üzerilerine mühürlemek gibidir, lekeler çıkmayabilir. Siz her zaman temiz kıyafetlerinizi ütüleyin.
  • Ütünüzü sirkeli su ile silmek, lekelerini giderecek, tabanını temiz ve kusursuz yapacaktır.
  • Ütünün sprey kısmını kullanmak, jilet gibi ütülü kıyafetler elde etmenize yardımcı olur. Düğme kenarı gibi zor kısımlarda ütünün sivri kısmı ile ütüleme yapın.
  • Ütünüzün buhar verme özelliğini kullanarak da inatçı kırışıklıkları açmanızı kolay bir hale getirmiş olursunuz.
  • Ütü tabanını kontrol etmeden ütüye başlamayın, zira buradaki bir leke kıyafetinize geçebilir.

Tüm bu yöntemler ile daha kolay ütü yapabileceğinizi umuyoruz.
Şu adamı da şuraya bırakalım. :)

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. parlayan kumaş dedi ki:

    This article is in fact a pleasant one it helps new
    the web visitors, who are wishing in favor of blogging.

BİR YORUM YAZ